Scroll Top

Aan de slag met je ontwikkeling
Ontdekken wie je bent, wat je kunt en wilt

Wie ben ik?

Wat kan ik?

Wat wil ik?

Wie ben ik?

Big Five persoonlijkheidstest

Heb jij veel behoefte aan contact met anderen en afwisseling in je werk? Ben jij altijd op tijd of soms wat chaotisch? Heb jij veel nieuwe ideeën? Of houd je het liever bij het oude? Voor elke ‘score’ zijn er wel beroepen en loopbaanpaden te bedenken die daar goed bij passen.

Menstype en beroepsinteresses

Werk je het liefst met je handen en buiten? En ben je dan creatief bezig? Help je mensen graag met hun problemen en vind je het fijn om veel contact te hebben met collega’s? Of werk je liever alleen en vind je het leuk om daarbij een voertuig te besturen?

Teamrollen

Bij deze test gaat het om het werken in een team. Welke rol in het team past het best bij je en welke passen niet bij je? Als je dit weet, kun je makkelijker samenwerken met anderen.

Kernkwadranten

Wat zijn jouw sterke en zwakke punten? Maak een kernkwadrant en ontdek je kwaliteiten, valkuilen, uitdagingen en allergieën.

Elevator Pitch

Een elevator pitch is een korte presentatie waarin je vertelt wie je bent en waar je goed in bent. In de beperkte tijd van een ritje met de lift moet je jezelf overtuigend kunnen presenteren als de ideale kandidaat voor je gesprekspartner. Een goede elevator pitch is gebaseerd op zelfkennis. Wanneer je weet wat je wilt, breng je dat ook over aan een ander.

Personal brand

Laat zien wie je bent! Waarom zou een werkgever jou kiezen en niet iemand anders? Die vraag beantwoord je niet alleen met je profiel, maar ook met je ‘personal brand’. Dit is de combinatie van je persoonlijkheid, overtuigingen, capaciteiten en talenten. Samen maken ze van jou één ‘merk’ dat vertelt wie je bent en wat je kunt. Dit kun je gebruiken in je profiel en bij een sollicitatie.

Wat kan ik?

TalentScan

Waar ben jij goed in? Deze vragenlijst brengt jouw talenten in beeld.

Leiderschapstest

Deze vragenlijst is bedoeld om in beeld te brengen hoe jij denkt dat jouw kwaliteiten zijn op 14 aspecten die behandeld worden.

Carrièrekracht

Beschik jij over de vaardigheden om je carrière in de goede richting te sturen? Wat kan jij verder ontwikkelen om je doelen te bereiken?

TalentWheel Matchcare

eAssessment ICT

Met het eAssessment ICT krijg je inzicht in de ICT-rollen en beroepen die bij jou passen op basis van jouw talenten en vaardigheden.

Succesfactorenanalyse

Je hebt in je leven dingen bereikt waar je trots op bent. Je hebt bijvoorbeeld (vrijwilligers-) werk gedaan, een huis gebouwd, of voor iemand gezorgd. Persoonlijk of zakelijk, je ontdekt overeenkomsten wanneer je ze naast elkaar zet. Door zowel de situatie als jouw rol daarin te bekijken, maak je inzichtelijk waarom en hoe je iets bereikt. Welke persoonlijke kwaliteiten maken jou succesvol?

Jouw unieke aanbod

Je weet misschien wel wat je wilt, maar weet je ook wat je echt te bieden hebt? Deze oefening helpt je om een beeld te krijgen van je bekende en verborgen talenten. Vraag aan anderen wat ze in je zien en waarin ze je vinden uitblinken.

Wat wil ik?

Carrière ankers

Wat vind jij belangrijk in je werk? Wil jij een baan die je uitdaagt en waarin je veel leert? Of doe jij het liefst werk waarbij je anderen helpt? Wil je zelf je taken kunnen bepalen en vind je het leuk om steeds nieuwe projecten te doen? Of vind jij vooral een vast contract belangrijk?

Plezier in je werk

Plezier in werk wil zeggen dat je jouw werk als een positieve factor in je leven ervaart. Het werk motiveert je en geeft energie. Krijg advies over hoe je het plezier in jouw werk kunt behouden. Dus kom erachter hoe happy jij bent met je werk en hoe je dit kunt blijven.

Loopbaan APK

De Loopbaan APK geeft inzicht in welke mate jij nog past binnen je huidige functie. Deze vragenlijst brengt in kaart in welke mate jouw werk en jouw werkomgeving (nog) aansluiten bij wat voor jou nu belangrijk is.

Jouw arbeidsmarkt

Hoe ziet jouw arbeidsmarkt er eigenlijk uit? Welke kennis en vaardigheden worden gevraagd in de richting waarin jij je oriënteert en is er op dit moment veel vraag naar personeel? Verdiep je in het gedeelte van de arbeidsmarkt dat voor jou interessant is en blijf op de hoogte van relevante ontwikkelingen in jouw vakgebied. Zo kun je beter bepalen met welke acties je jouw doelstellingen en ambities snel realiseert.

Droomberoepen

Door je ideale beroep tot in detail te omschrijven, ontdek je wat je aanspreekt in een baan. Bepaal welke elementen ook in je huidige positie of vakgebied naar voren kunnen komen en zet de volgende stap in je carrière. Aan de hand van een vragenlijst formuleer jij (eventueel met hulp van aderen) waar jouw droombaan aan moet voldoen.

Vacature analyse

Een vacature gevonden die je aanspreekt? Door de vacaturetekst goed te lezen en te analyseren, bepaal je of de baan bij je past. Analyseer met deze oefening de eisen en situatie zo zorgvuldig mogelijk en vermijd een onder- of overschatting van jouw kansen.

Breng je netwerk in kaart

Wie kunnen jou helpen? Je vraagt eerder iemand die je kent om hulp, dan een volslagen vreemde. Dat principe geldt ook op zakelijk gebied. Want wordt iemand aanbevolen door een goede vriend, dan geef je die persoon eerder het voordeel van de twijfel. Je netwerk is dus onmisbaar bij het vinden van een nieuwe baan of uitdaging.

Formuleer je netwerkdoelen

Op papier hebben we allemaal een netwerk, maar in de praktijk doen we vaak maar wat. Goed netwerken is een kunst en vraagt om een duidelijke focus en doelen. Keuzes maken is daarbij van groot belang: wat wil je wel en niet bereiken met netwerken? Netwerken is een activiteit die vraagt om focus en een efficiënt gebruik van tijd en energie. Stel daarom duidelijke netwerkdoelen op en vergroot de kans dat je ze bereikt.

Schrijf je resumé

Laat een sterke indruk achter! Werkgevers zijn op zoek naar mensen die weten wat ze willen. Vertel ze daarom niet alleen wat je al gedaan hebt, maar ook waar je naartoe wilt. Je cv geeft normaal gesproken alleen een beeld van je opleiding en werkverleden. Met je profiel laat je al meer zien van wat je wilt en wat je kunt. In een resumé laat je zien wat je wilt bereiken en welke talenten je daarvoor inzet.

Bucketlist

Wie de film ‘The Bucket List’ heeft gezien weet dat het leven aan ons voorbijraast. Plannen maken is het probleem niet, maar uitvoeren? In de film maken de hoofdpersonen een bucket list, een lijst van alles wat ze nog mee willen maken. Hoe ziet jouw lijst eruit? Met deze oefening denk je bewust na over wat je uit het leven wilt halen.

Formuleer je ambitie

Beschrijf welk doel jij wilt bereiken en vergroot de kans op succes. Je ambitie draait om wat je wilt bereiken. Als je weet wat je wilt en waar je naar zoekt, vergroot dat de kans op succes, ook in je loopbaan. Door je ambitie helder te formuleren, sluit je bepaalde doelen uit en krijg je scherp waar je precies naartoe wilt. En dat kun je makkelijk aan een ander uitleggen.

Remmen of gas geven

Denk jij veel na over je toekomstplannen? En vraag je je dan ook af hoe realistisch ze zijn? Je bent tot veel meer in staat dan je denkt, je moet alleen op het juiste moment gas geven of remmen. Met deze oefening breng je de factoren in kaart die je tegenhouden om je wensen en dromen te verwezenlijken en maak je een plan om ze positief te beïnvloeden.