Scroll Top

Maak kennis met Pierre

Pierre Remijn

“Een ervaren gesprekspartner die mensen helpt zich beter bewust te worden van hun kwaliteiten en kansen op de arbeidsmarkt, en stimuleert daar op de juiste plek iets mee te gaan doen.”

Mijn achtergrond

Een leven lang met plezier naar je werk. Niet alleen mijn missie in mijn (loopbaanadvies-) werkzaamheden, maar ook gewoon mijn eigen arbeidsverleden. Dat ligt al vanaf mijn eerste baan op het vlak van mens en arbeid: telkens in rollen van manager en omzetverantwoordelijke bij een uitzendbureau, een opleidingsinstituut en bij (loopbaan) adviesbureaus. Veel plezier ontleen ik aan het mogen meedenken met cliënten over de stappen die wij willen (of zouden moeten) zetten voor een optimaal vervolg van hun loopbaan. Dat doe ik als adviseur, trainer of coach.

Mijn werkzaamheden hebben ook geleid tot rollen als bestuurder bij de beroepsvereniging en certificeringsinstantie voor loopbaanprofessionals. En ben ik logischerwijs zelf op het CMI-C niveau geregistreerd (geweest).

Mijn inzetbaarheid

De opdrachten die ik (met plezier) heb uitgevoerd hangen allemaal samen met het thema duurzame aantrekkelijkheid op de arbeidsmarkt. Soms houdt dit in dat ik aan leidinggevenden trainingen geef over hoe zij dit thema kunnen integreren in het HR- beleid. Maar vooral is dat het begeleiden van individuele medewerkers die op eigen initiatief, of in het kader van reorganisaties, zich genoodzaakt zien loopbaanstappen te zetten. Geregeld zijn dat ook cliënten die een eigen bedrijf willen starten.

Mijn ervaring

Met zoveel jaren werkervaring ben ik in de meest uiteenlopende branches actief geweest, zoals: zware industrie, energiebranche, de zorgsector, financiële dienstverlening, ICT en alles wat daar tussenin zit.

#

Mijn aanbeveling

Duurzame inzetbaarheid is hét thema waar organisaties tegenwoordig de nadruk op leggen. Wanneer van medewerkers verwacht wordt dat zij zelf de verantwoordelijkheid daarvoor dragen is het erg zinvol om stil te staan bij de vele aspecten van een dienstverband. In onze Mijn Loopbaan APK kun je op een makkelijke manier voor ca. 15 aspecten in beeld brengen waar misschien de schoen wringt: hoe belangrijk is iets voor jou en hoe ervaar je dat nu? Dat kan dan het startpunt vormen voor jouw aandacht voor jouw duurzame inzetbaarheid.

In gesprek of meer weten?

Regio’s

Noord-Holland
Utrecht
Flevoland
Gelderland

ePortfolio

Contact