Artikelen

Terug

Sollicitatiegesprek en slechte eigenschappen

Drie slechte eigenschappen?!

Je wilt niet dat het benoemen van slechte eigenschappen tijdens een sollicitatie zorgt voor een negatieve indruk. Dus wat vertel je wel en wat vertel je niet? Het is verstandig om negatieve eigenschappen te compenseren met positieve aspecten van jezelf. Ook kun je negatieve eigenschappen benoemen, maar aangeven dat je die als verbeter punt van jezelf ziet. Wees eerlijk, maar ook bewust dat je jezelf moet verkopen. Een aantal voorbeelden lees je hieronder.
 

Slechte eigenschappen compenseren

 • Niet altijd op tijd, vaak te laat
  Geef aan dat je soms te laat komt, maar dat je daardoor niet schrikt van een uurtje langer doorgaan op werk.
 • Geneigd te veel hooi op mn vork te nemen
  Geef aan dat je gestresst kan raken doordat je geneigd bent te veel werk aan te nemen, maar dat je daardoor ook wel veel gedaan krijgt.
 • Eigenwijs
  Misschien ben je eigenwijs en vaak overtuigd van je eigen ideeen. Wellicht kun je ook goed lusiteren. Het is dan verstandig beide te benoemen.

Slechte eigenschappen als verbeterpunt

 • Niet goed in presenteren, overtuigen of onderhandelen
  Als je ergens niet goed in bent, zoals een presentatie geven. Kun je dat best noemen en aangeven dat je er meer over zou willen leren.
 • Wil te veel zelf doen, en daarom leren delegeren
  Als je een projectleider bent, stuur je vaak mensen aan. Het is dan niet handig als je te veel zelf wilt doen. Beter leren delegeren is dan iets waar je aan kan werken.
   

Gerelateerd

temp content

even geduld a.u.b.