Scroll Top

Veelgestelde vragen

Heb je een vraag? Kijk dan eerst even hier.
Staat jouw vraag er niet tussen of wil je iets delen, stuur ons dan een e-mail.

Waarom Werkplanet?

Werkplanet gaat uit van jouw talent. Niet alleen van je ervaring en opleiding, maar vooral ook van de talenten die je bezit, de kennis en vaardigheden die je hebt ontwikkeld. Wat kan ik? Waar ligt mijn kracht? Wat wil ik nu en straks in de toekomst? Hieronder vind je tools die je helpen bij het krijgen van antwoorden op belangrijke vragen over jezelf en jouw loopbaan. Je kan diverse opdrachten en assessments maken die je verder op weg helpen.

Wat zijn selfassessments?

Een selfassessment helpt om inzicht te krijgen in je capaciteiten, interesses, karaktereigenschappen en waarden. Op basis van deze kennis kan je beoordelen welke carrièrekeuzes je kunt of wilt maken. Een selfassessment is een hulpmiddel voor de eigen carrièreplanning.

Wat zijn loopbaanopdrachten?

Op dit TalentCenter vind je 13 loopbaanopdrachten die je gratis kunt doen. Ze geven antwoord op vragen over o.a. je ambitie, (netwerk)doelen, je kwaliteiten en uitdagingen en je bekende/verborgen talenten.

TIP! Wist je dat je de Loopbaanopdrachten kunt downloaden, invullen en opslaan in je ePortfolio?

Wat voor artikelen vind ik op dit TalentCenter?

Naast het doen van Selfassessments en Loopbaanopdrachten hebben wij ook nog artikelen voor je klaar staan op dit TalentCenter. Wil je bijvoorbeeld meer weten over kernkwaliteiten of hoe je het beste kan solliciteren? Je leest het in de artikelen.

Een storing, en nu?

Technische storingen of foutmeldingen kan je melden bij de Matchcare Servicedesk.

Hoe kan ik mijn wachtwoord wijzigen?

Bij het inloggen staat de optie “wachtwoord vergeten”. Hier kan je een nieuw wachtwoord aanvragen.

Kunnen anderen mijn gegevens en/of informatie zijn?

Nee, anderen kunnen jouw gegevens niet zien. Jij bepaalt zelf of je gegevens met anderen wil delen en welke gegevens je met wie deelt. Het delen van de gegevens in je ePortfolio stel je zelf in binnen het platform. Daarvoor ga je naar ePortfolio en vervolgens naar mijn gegevens.

Ik heb een gratis tool aangeschaft in de shop. Moet ik wachten totdat ik een bevestigingsmail krijg?

Nee, dat is niet nodig. Je kunt gratis tools direct starten.

Ik heb geen ontvangstbevestiging gekregen per e-mail van mijn bestelling. Wat moet ik doen?

De bestelling moet eerst goedgekeurd worden, daarna krijg je een email. De gratis tools kan je meteen starten. Daar ontvang je geen mail van.

Naar welke vacatures kan ik zoeken?

De vacaturezoeker maakt het mogelijk om op het internet gepubliceerde vacatures te zoeken, die gepubliceerd worden op een groot aantal vacaturebanken. Hierdoor heb je toegang tot diverse vacatures die op verschillende sites in Nederland actief zijn.

Hoe open ik een vacature?

Dit doe je door op de titel van de vacature te klikken. Je wordt dan naar de pagina van de werkgever of uitzendbureau geleid waar de vacature is gepubliceerd.

Welke gegevens moet ik invullen om een vacature te vinden?

Je typt in de bovenste regel de functie die je interessant vindt. In de onderste regel typ je de plaatsnaam waar je een vacature zoekt. Nadat je de plaatsnaam hebt ingevuld, kun je aangeven in welke straal (10 km, 20km, etc) je wilt zoeken. Vervolgens klik je op ‘Zoek’.

Kan ik mijn zoekresultaat verfijnen?

Ja, dat kan via de optie ‘Filters’ aan de rechterkant. Door op één van de filters te klikken, kun je de zoekresultaten verfijnen.

Hoe kan ik een zoekopdracht wissen en een nieuwe zoekopdracht maken?

Dit doe je door op het icoontje met het pijltje te klikken achter het veld waar je de plaatsnaam in hebt gevuld. Als je met je muis op het pijltje gaat staan, zie je de tekst ‘Zoekcriteria leegmaken’. Als je hierop klikt kun je opnieuw een functie en een plaatsnaam invullen en verder gaan met zoeken naar andere vacatures.

Kan ik vacatures automatisch per e-mail ontvangen?

Je kunt een zoekopdracht maken waarmee je interessante vacatures automatisch per e-mail ontvangt.  Kijk bij het onderdeel ‘Hoe maak ik een zoekopdracht?’ voor uitleg over deze functionaliteit.

Wat betekent ‘Favoriete vacatures’?

Je maakt een vacature favoriet door op het ‘sterretje’ achter de vacature te klikken. Hierdoor wordt deze vacature opgeslagen en kun je hem altijd terugvinden bij het onderdeel ‘Mijn favoriete vacatures.

Kan ik een vacature doorsturen naar een vriend, vriendin, collega of een andere bekende?

Ja, dat kan door op het icoontje met de ‘envelop’ achter de vacature te klikken. Als je hierop gaat staat, zie je de tekst ‘Verstuur vacature’. Door hierop te klikken, opent een venster waar je het e-mailadres kunt invullen van de persoon naar wie je de vacature wilt doorsturen.